Get Adobe Flash player

Keski-Suomen Argillanderit kokoontuivat Pihtiputaalla

 

Aurinko helli ja ukkonen jyrisi, kun Keski-Suomen Argillanderit kokoontuivat Pihtiputaalla heinä-elokuun vaihteessa. 

Reilut 80 henkilöä kokoontui yhdessä viettämään Keski-Suomen Argillandereiden sukukokousta ja -juhlaa.  Päivä aloitettiin Pihtiputaan kirkossa yhteisellä jumalanpalveluksella, jossa saarnasi suvun oma Alvajärveltä lähtöisin oleva pastori Paula Närhi. 

Jumalanpalveluksen jälkeen kuljettiin yhdessä suvun vanhimmalle haudalle ja kukkakimppua laskettaessa muisteltiin yhdessä suvun edesmenneitä sekä edellisen sukukokouksen jälkeen kaikkia pois nukkuneita.

Haudalta siirryttiin Wanhaan Pappilaan, jossa lounaan jälkeen pidettiin sääntömääräinen sukukokous.

Kokouksessa käsiteltiin edellisen kolmen vuoden toimintakertomus ja -tilinpäätös sekä seuraavien kolmen vuoden (2016-2018) toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin sukuneuvosto seuraavaksi kaudeksi. Sukuneuvosto valitsi puheenjohtajakseen edelleen Saara Kotamäen Jyväskylästä, varapuheenjohtajaksi Jorma Luomala Pihtiputaalta, sihteerinä jatkaa Marjukka Argillander Viitasaarelta.

Kokouksen jälkeisen juhlaosuuden aloittivat suvun musikantit Anne Luomala, Riitta Malinen ja Reijo Paananen. Juhlapuheen asemesta kuultiin neljän sukuhaaran edustajan esitykset oman lähisukunsa elämästä tai muusta tärkeäksi katsomastaan asiasta. Esityksiä kiiteltiin vuolaasti. Välillä nähtiin myös pätkä näytelmää ja kuultiin runonlausuntaa.  Sukujuhla päättyi tuttuun tapaan Keski-Suomen kotiseutulauluun. 

Kaiken lomassa keskusteltiin myös valmisteilla olevasta sukukirjasta ja kehotettiin kaikkia tarkistamaan ja tarvittaessa korjaamaan tietonsa Aila Pajuselle,  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 0400 607 830.

Suvun musikantit valmistautuvat

 

Klikkaa kuvaa, niin pääset suoraan kuvakansioon.

Mukana sukututkimustapahtumassa

Seuramme puheenjohtajisto Saara Kotamäki ja Jorma Luomala osallistui syyskuussa 2014 Pihtipudas-Seuran nyt toisen kerran järjestämään sukututkimustapahtumaan ja teki siellä sukuamme vieläkin tunnetummaksi. Varsinaisesti tämän vuoden tapahtumassa esiteltiin erikseen Kumpulaisten ja Tiaisten sukuseurat. Kumpaankin sukuun on Argillandereillakin kytköksiä, kuten melkein kaikkiin pihtiputaalaisiin sukuihin, onhan Pihtipudas Argillanderien "kotipesä".  SK/AP

Kotiseutuyhd kuvaSaaraJormaPieni

 

2012 kesäretki la 14.7.2012

Sukuseuran kesäretki tehtiin Löytänän ja Keitelepohjan kauniisiin maisemiin lauantaina 14.7.

Retki alkoi Takkatuvalta, jossa toimitusjohtaja Pasi Mikkonen (Argillander-jälkeläinen) kertoi  mielenkiintoisesti isänsä Keijon perustamasta yritysryppäästä (ainakin metsäkoneita, saha, lämpölaitos).

Sitten ajoimme letkana Löytänänmäen pihaan, jonka äskettäin entisöityä pohjalaismallista taloa esitteli meille filosofian tohtori Anne Aurasmaa. Anne ja hänen sisarensa Outi ovat tehneet suuren urakan entisöidessään ja uudistaessaan kotitalonsa. Alakerta oli perinteiden mukaan kunnostettu, yläkerrassa oli monia ihastuttavan persoonallisia ei-standardi huoneita.

Kolmantena kohteena oli Keitelepohjassa Röllilän kestikievari, jossa kievarin isäntä, tai omien
sanojensa mukaan renki kertoi torpan historiasta ja sen kunnostamisesta nykyiseen kuntoon. Navetasta on tehty tunnelmallinen pitopaikka.  Siellä pidämme seuraavan sukukokouksen ja -juhlan lauantaina 28.7.2013. Tilalla on mahdollisuus aittamajoitukseen, rannassa on sauna ja palju. Myös asuntovaunut ovat tervetulleita.

Katso valokuvia retkestä Kuvat-valikon takaa.

 

Kesäretki Elämäjärvelle 6. heinäkuuta 2014

2014LpirttipAurinkoisena ja helteisenä kesäsunnuntaina melkein neljäkymmentä suvun jäsentä kokoontui Pihtiputaan Elämäjärvelle, Kumpuniemen sukuhaaran kotikylälle. Kumpuniemen Argillanderit polveutuvat Luomalasta kantaisämme Israelin pojan Johanneksen jälkeläisistä. Monissa taloissa Elämäjärvellä elää edelleenkin sukumme jälkeläisiä.

 

Lue lisää...

Sukujuhla 25.7.2010 Pihtiputaalla

Suku kokoontui v. 2010 Pihtiputaan Wanhaan Pappilaan. Väkeä oli noin 100 henkeä. Vanhimpana oli Keihärinkoskella syntynyt Aili Paananen, 101 vuotta. Nuorin osallistuja oli Emmi Malinen, 1 v.

Lue lisää...

Sukukokous ja -juhla 28.7.2013

Korpraalin syntymän 300-vuotisjuhlaa vietettiin sukukokouksen merkeissä 28.7.2013 Viitasaaren Keitelepohjassa Röllilän Kestikievarissa. Helteestä huolimatta tilaisuudessa oli mukana lähes sata sukuun kuuluvaa! Virallisen sukukokouksen jälkeen oli juhlan aika, olihan korpraalin syntymästä n. 300 vuotta. Tarkka syntymäaika ei ole tiedossa, mutta tuskin se tästä perspektiivistä katsoen haittaa, vuosi sinne tai tänne.

Lue lisää...

Sukuretki 2009 ja "kalavestivaalit"

Leppoisa kesäretki suuntautui Keski-Suomen luonnon ja juhlivan kansan keskelle. Porukka lähti liikkeelle Luotolansaaren Kalafestivaaleilta ja jatkoi matkaansa kohti Täivuoren näköalapaikkaa.

Lue lisää...