Tervetuloa vieraskirjaamme!

Vieraskirja on avoin kaikille. Sähköpostiosoite pyydetään ainoastaan turvallisuussyistä, sitä ei julkaista sivustolla. Osoitetta ei luovuteta eteenpäin ulkopuolisille. Vältäthän linkkien käyttöä viesteissä.

Jätä omat terveiset

Welcome to the Guestbook!

E-mail address is asked only for security reasons to prevent spams, it won’t be published or forwarded to anyone. Please try to avoid links in the message. Leave your message here

98 kommenttia artikkeliin ”Tervetuloa vieraskirjaamme!”

 1. Hei!
  Miten tässä sukuseurassa suhtaudutaan Pentti Juhonpoika Jäntin s. 1739 kanssa naimisissa olevaan Liisa (Elisabeth) Flyktmaniin s. 1742? Pidetäänkö häntä Anna Elisabeth Argillanderin lapsena, vaikka syntymäkirjoissa Liisan äidiksi on merkitty Maria Jakobsdotter toisin kuin muiden Mats Flyktmanin lasten? Tästähän on monta pohdiskelua Suku Forumissa. PiLiisa Flyktman on suora esivanhempani kuudennessa polvessa.
  Terveisin
  Pirjo Heikkinen Hurri

  1. Hei Pirjo,

   K-S Argillandereiden sukuseura on keskittänyt tutkimuksensa lähtöhenkilönsä korpraali Israel Argillanderin s. n, 1713 jälkeläisiin, kuten etusivullammekin kerrotaan.
   Tietokannassamme ei valitettavasti ole Anna Elisabeth Argillanderia, joten en kyllä pysty sinua tässä auttamaan,
   Terveisin Aila Pajunen-Inha

  2. Sukututkija Tommy Koukka osaa vastata kysymyksiisi oitis. Tommy on kirjoittanut tämän kevään Sukuside-lehteemme jutun Saarijärven kirkkoherra Israel Argillanderin jälkeläisistä kolmessa polvessa, mikä saattaa myös kiinnostaa sinua. Ensi kesän sukukokouksessa äänestämme seuramme laajentamisesta koskemaan kaikkia kirkkoherran jälkeläisiä, jolloin sinäkin saatat kuulua joukkoon.

 2. Zapasin tänään Jklssä herran Ohiosta, joka etsii enonsa Lauri Argillanderin s. 3.3.1918 juuria – löysin hänet My Heritagesta nimenä, mutten saa enempää tietoja, koska ilen jäsen mutten maksa data-tiedosta. Herra matkusraa vklna Pihtiputaalle, kehotin menemään hautausmaalle, mutta jos hän ei tiedä etunimi, hän hämnentyy kyllä kaikkien Argillander-hautojen äärellä… Minulla on herran yhteystiedot – keneen voisin olla yhteydessä tästä?

  1. Olemme olleetkin jo yhteydessä.
   Terv. Aila

  2. Lähetätkö tiedot minulle (anne.aurasmaa@gmail.com). Herra ja poika poikkesivat luonani kesällä, mutta tiedot jäivät tallettamatta. Sukusiteeseen olisi mukava laittaa maininta Amerikanvieraista.

 3. Hei!

  Kuulin tänään Keski-Suomen Argillanderit ry:stä. Anna Liisa Israelintytär Argillandra ko Israel Israelinpojan sisko on is viides isoisoäitini.
  Minä → äitini Lea Liisa Lemmitty Hiekkala ->
  isoäitini Hilma Sakarintytär Lehtola ->
  isoisoäitini Maria Johanna Taavetintytär Kaihlanen ->
  2. isoisoisäni Taavetti Erkinpoika Mäkelä ->
  3. isoisoisäni Erkki Juhonpoika Pajula ->
  4. isoisoäitini Helena Matintytär Flyktman ->
  5. isoisoäitini Anna Liisa Israelintytär Argillandra

  Hyvää kesää kaikille Argillanderin sukuun kuuluville tai asiasta kiinnostuneille! Yritän saada käsiini jotakin tekstejä tästä sukuhaarasta, jos kirjastosta löytyisi.

  Terveisin Kristiina

  1. Hei Kristiina,

   Kuten jo tiedätkin, kuulut sukuseuramme kantahenkilön korpraali Israel Argillanderin sisko, joten hänen jälkipolvensa eivät ole kuuluneet seuramme piiriin. Olisi tietenkin hienoa, jos kaikki Argillander-jälkeläiset olisivat kirjoissa ja kansissa, ja varmasti näin tuleekin jonakin päivänä olemaan. Kunhan saamme riittävästi sukututkimusresursseja hommaa viemään eteenpäin.

   Tällä hetkellä en tiedä Flyktman-jälkeläisistä paljoakaan, mutta kenties Tommy Koukalla voisi olla tietoa. Löydät hänet googlaamalla.

   Kirjaan myös lähettämäsi tiedot omaan tietokantaani. Jos sinulla olisi mainitsemistasi henkilöistä tarkempia tietoja (päivämäärät, paikkakunnat), ne olisivat hyvä lisä tulevaisuutta ajatellen.

   Terveisin
   Aila Pajunen-Inha
   +358 400 607 830

 4. Tervehdys. Onko Wianderin tai Hakosten suku Pihtiputaalta jotenkin kytköksissä Israel Argillanderiin`?

  1. Ainakin joillakin Viandereilla on yhteys Argillandereihin. Helpottaisi vastausta, jos yksilöisit henkilöitä, joista haluaisit tiedon.

   Terveisin
   Aila Pajunen-Inha

 5. Hei! Olen saanut X-mätsit Outi Marjatta Aurasmaahan ja Anne Katariina Aurasmaahan. Muutenkin Argillandereita esiintyy serkkuosumissani. Ymmärtääkseni X-mätsi tarkoittaa yhteisiä esivanhempiani jotakin kautta. Olen tutkinut esivanhempiani melko laajasti. Isäni suku menee Rengosta Hausjärven kautta Mäntsälään. Varhaisin esi-isäni on Matti Antinpoika Latola s. 8.7.1715 Mäntsälä Haujärvi k. 23.9.1762. Vaimo Magdalena Gestrin s. 1718, k. 1788. Äitini isä on s. Nivalassa 12.1.1884 k. 14.2.1941. Vaimo Erika os. Rajaniemi s. 11.7.1883 Nival k. 5.9.1966. Sukupuiden alut löytyvät FTDNA- sivulta. Olisin kiinnostunut mahdollisesta sukuyhteydestä, myös MyHeritagesta.

  1. HEI!
   Kuinka lie vasta nyt huomasin kysymyksesi. Asiahan on niin, että Outi ja minä olemme sukua sinulle todennäköisimmin äitimme kautta, koska meillä on X-match. Äiti ei kuulu Argillandereihin, mutta hänen äitilinjansa on ollut pitkään Suomessa, joten hän on sukua käytännössä kaikille keskiaikaisille suvuille. Geenien merkillisestä taipaleesta kertoo se, että äitini on geneettisesti läheisempää sukua Keski-Suomen Argillandereihin kuuluvaan henkilöön kuin siskoni Outi. Minä taas olen äitiäni läheisempää sukua samaiselle henkilölle.

 6. Hei, Tyttäreni Pirkko Irene Sironen sai koulusta tehtäväkseen sukujuuriemme selvittämisen. Viidennestä polvesta tuli esiin äitini, Seija Sirosen os. Laahasen, mummu Elma Argillander.
  Olemmeko kenties samaa Argillanderiden sukuhaaraa?
  Äitini on syntynyt Pihtiputaalla 1948.
  Annikka Halme

  1. Hei Annikka
   Anteeksi viivästynyt vastaukseni. Mutta vastaukseni on kyllä, olemme samoja Argillandereita. Periaatteessa kaikki Pihtiputaan Argillanderit ovat ”samaa sukua”.
   Lisäisimme mielellämme perheenne sukutietokantaamme. Minulta saa myös lisätietoja sähköpostitse.
   Terveisin Aila Pajunen-Inha ailat.pajunen@gmail.com

  2. Hei Annikka,

   Pieni lisäys, Elma Argillander ja puolisonsa Jalmari Häkkinen lapsineen ovat 2018 julkaistussa sukukirjassamme ”Rummunlyöjän rytmiin”.
   Terveisin
   Aila Pajunen-Inha

 7. Hei,
  Minulla löytyy kirjahyllystäni kaksi vihkiraamattua (1905 ja 1921).

  Vanhemmassa (1905) on vihittyinä Juho Argilander (Pihtipudas, Muurasjärvi), vaimonaan Emma Turpeinen. Vihkipaikka Reisjärvi. Juhon vanhemmiksi merkitty Wihtor Argilander ja Heta Paananen. Nimessä ei ole kahta L-kirjainta, mutta oletan heidän olevan tätä samaa sukua?

  Uudemmassa (1921) on vihittyinä Viljami Juhonpoika Argillander (1897 Reisjärvi), vaimonaan Emilia Matilda Kallanti Haasionmäki (1904 Sievi). Vihkipaikka Reisjärven pappila 30.05.1926

  1. Hei,

   Sukunimen kirjoitusmuoto on vaihdellut paljonkin vuosikymmenien kuluessa. Mutta sinulla kyllä on sukuumme kuuluvien raamattuja.

   Juho muutti Amerikkaan 1906, vaimo ja lapset jäivät Suomeen. Juhon pojat muuttaneet nimensä Arkivuoksi 1936. Juhon vanhemmat olivat Vihtori Argillander ja Heta Paananen.

   Viljami oli toinen Juhon ja Emman pojista. Viljamilla ei ollut lapsia.

   Juhon Matti-pojan jälkeläisiä tietokannassamme on 65. Kuulutko mahdollisesti heidän jälkeläisiinsä?

   Ota yhteyttä, toivoo Aila
   ailat.pajunen@gmail.com

 8. Hei,
  Olen jo joitakin vuosia ihmetellyt sukuyhteyttäni Argillandereihin, mutta en ole siitä vieläkään saanut selvyyttä. Kuitenkin DNA-testin tuloksissa on useita hyvin vakuuttavia täsmäyksiä, ilmeisesti myös muihin kuin Pihtiputaan Argillandereihin.
  Esim. erääseen elävään Pihtiputaan Argillander-jälkeläiseen nim. Vesterinen on hyvin selkeä 1,1% täsmäys, ilman että löytäisin mitään muuta mahdollista sukuyhteyttä Vestereihin tai muista esipolvista.
  Terv. Veli-Matti

  1. Ilman tietoja esivanhemmistasi emme tähän pysty vastaamaan mitään.
   Jos lähetät niitä, voin tutkailla tilannetta.

   Terveisin
   Aila Pajunen-Inha
   ailat.pajunen@gmail.com

 9. Hello,
  I fell upon this website by accident, doing family research. I have been searching for years for my great grandfathers parents. My grandfather is Robert Albert Arklander (Argillander). Roberts parents are Jalmar Miinanpk Argillander born 02/23/1875 past away 1917 in Butte, Montana and Hilma Kananen born 02/01/1892 past away in 1925 in Dudley, Idaho.
  I have found their date of marriage as being 11/18/1910 in Pihtipudas, Finland. I have found that Hilma was born in Pihtipudas, Finland but nothing on Jalmar. His headstone in Butte, Montana reads Elmer Arkilander , So his name has changed several times doing his journey to this area. I am fascinated with the Finland history, I have done the DNA ancestry test, and would love to learn more, any information would be greatly appreciated. Thank you for your time,
  Laura Nichols (Arklander/Argillander)

  1. Hi Laura,

   Thank you for contacting us and also for your e-mail. You will receive an e-mail from me very soon.

   Aila

 10. Hei!

  Onko jostain mahdollista saada varmuutta, että olenko sukua Israel Argillanderille? Isäni isä Rauno Argillander asuu muistaakseni Haapajärven seuduilla.

  1. Hei Mio,

   Ehdottomasti olet sukua, vieläpä kahta eri kautta. Toisessa linjassa olet korpraalin jälkeläinen hänen Elias-poikansa jälkeläisenä, 10. sukupolvi korpraalista laskien, toisessa linjassa hänen Juhana-poikansa kautta 11. sukupolvessa.
   Tervetuloa myös FB-ryhmään Keski-Suomen Argillanderit ry.

 11. Hei!
  Mummoni (äidin puolelta) oli Impi Piippo os.Kauppinen ,Viitasaari. Meillä on ollut aina tieto, että ollaan Argillandereiden sukua, mutta ei tietoa mitä kautta.

  1. Hei Sonja,

   Mummosi äiti, eli sinun isoisoäitisi oli Ida Argillander. Lähetän sinulle huomenna tarkempia tietoja. Tervetuloa sukuun!

 12. Hei!

  Olenkohan korpraali Israel Argillanderin ja isänsä Saarijärven kirkkoherran jälkeläinen, jos Juho/Johan Argillander (1777-1842) oli suora esivanhempani 5. sukupolvessa äidinäidin puolelta? Äitini oli Pihtiputaan Herrasia ja Purasia. MyHeritagen mukaan Juhon lapsia olivat mm. Johan, Elias, Lars ja Israel sekä sisaruksia mm. Israel, Jaakko, Anna Greta, Kaisa ja Valborg. Vaimokin oli Valpuri. Vuosilukujen perusteella on vaikea hahmottaa eri sukupolvia toisistaan, koska vanhemmilla ja lapsilla on usein samoja nimiä.

  1. Hei Sari,
   Pahoittelen vastauksen viivästymistä! Kyllä olet Korpraali Israel Argillanderin sukua 🙂 Ole yhteydessä Ailaan, niin asiat selkenevät: ailat.pajunen@gmail.com ja Aila voi lisätä sinun tietosi tietokantaan. Jos olet Facebookissa, tule meidän suljettuun ryhmään: https://www.facebook.com/groups/274032810717/ ja/tai liity ihmeessä jäseneksi: https://argillanderit.net/liity-jaseneksi/
   Meidän palkittu kirjakin on viime vuonna julkaistu. https://argillanderit.net/wp-content/uploads/2018/03/Sukukirjat-e1522951134467.jpg Sen löydät sukutuotesivulta 🙂

   Oikein mukavaa kesää! Jos olet Viitasaaren suunnalla heinäkuussa, niin sunnuntaina 21. päivä tapaamme sukulaisia Tuulensuun veistospuistossa, http://www.tuulensuu.net/wp/
   Mervi

 13. Mummini oli omaa sukua Argillander. Hän asui Haapajärvellä ja oli naimisissa Saku Liuskan kanssa.Mummi kuoli v.1972. Äitini meni naimisiin Reino Johannes Kaappola kanssa.

  1. Hei Tuula,
   Viime vuonna ilmestyneessä Argillandereiden sukukirjassa onkin tiedot Iidan ja Sakun perheestä, kuten myös sisaresi perheestä. Mutta sinun perheestä tiedot puuttuvat. Kovin mielellämme lisäisimme ne tietoihimme ja mahdollisesti joskus ilmestyvään jatko-osaan.
   Ottaisitko yhteyttä minuun spostitse.
   Terveisin
   Aila Pajunen-Inha
   ailat.pajunen@gmail.com

 14. Kaksiosainen sukukirja Rummunlyöjän rytmiin. Kirja kertoo korpraali Israel
  Argillanderin (1713 tai 1714–1779) ja Margareta Wesandran (1712–1777)
  Viitasaaren pitäjän Pihtiputaan kylään asettuneen yhdeksänlapsisen perheen
  jälkeläisistä. Mitä sukunimiä esiintyy tässä kirjassa ? Lähinnä kiinnostaa Paananen sukunimi. Onko mm. nämä kirjassa ?
  Anna Valpuri Israelintytär Paananen o.s. Argillander, s. 19.3.1798 Pihtipudas, Luomala.

  Anna Sophia Paananen o.s. Argillander,.
  Puoliso: Tuomas Heikinpoika Paananen, s. 21.7.1797 Pihtipudas, Muurasjärvi.

  Liisa Paananen o.s. Argillander, s. 10.7.1922 Viitasaar, k. 14.11.2007 Viitasaari.
  Puoliso: Lassi Tuomas Paananen, maanviljelijä, s. 20.4.1924 Viitasaari, k. 24.9.1998 Viitasaari.

  Anna Maria Israelintytär Paananen o.s. Argillander, s. 10.3.1833 Pihtipudas, Luomala, k. 21.4.1909 Pihtipudas, Muurasjärvi. Niemelä.
  Puoliso: Paavo Paavonpoika Paananen, s. 16.5.1829 Pihtipudas, Muurasjärvi, Halmeniemi, k. 8.2.1876 Pihtipudas, Muurasjärvi, Halmeniemi.

  Martta Paananen o.s. Argillander, koulun keittäjä, s. 25.7.1901 Viitasaari, Keitelepohja 1, Kaislaharju, k. 22.6.1996 Viitasaari.
  Puoliso: Wilho Johannes Paananen, metsätyömies, s. 1.2.1892 Viitasaari, Keitelepohja 12, Niinimäki, k. 18.4.1948 Viitasaari.

  1. Anteeksi viivästynyt vastaus.
   Mainitsemasi henkilöt löytyvät kaikki sukukirjasta, mutta Anna Argillanderit ovat kirjassa omilla nimillään eli Argillandereina, kuten tuohon aikaan kaikki naiset olivat. Uusi sukunimilaki 1920-luvulla muutti tilanteen, tuolloin tuli sukunimen käyttö pakolliseksi ja naistenkin piti käyttää avionimiä.
   Kirjassa on yli 20 000 nimeä, joten kyllä siihen mahtuu aivan varmasti kaikki pohjoisen keski-Suomen sukunimet. Paanasia ja Kumpulaisia on kyllä paljon, kuten elävässä elämässäkin.

 15. Hei olen Kirkkoherra Israel Argillanderin s.n1630 Helsingissä vaimo 1 Kirstin ja 2 Brita jälkeläisiä..sain Jaakko Hirvoselta aikoinaan tiedon kun hain Lustigeita.Mummoni nimi oli Sigrid Lustig s.1901.hänen isänsä oliDavid Lustigs s.1857.hänen isä JohanLustig n,s.1822Sitten tulee Flyktman Riikonen ja Anna Elisabeth Argillander n.1706 mies Matti Flyktman n.1685.Laukaan Pääräätäli.Sukuni jatkuu Andersson nimellä.onko mahdollista liittyä sukuun…

  1. Aila vastasi sinulle suoraan sähköpostiin, kun olin ulkomailla enkä voinut sieltä käydä hyväksymässä viestiäsi näkyväksi.

   Hyvää kesää!
   Mervi

 16. Hei sukuseura, olen seurannut Argillanderien sukuseuran toimintaa, mm. Sukusidelehteä, isäni luona (Kaarlo Pentti Kananen s. 13.5.1920 k. 30.1.2018), joten haluaisin vihdoinkin liittyä ihan ite tähän arvokkaaseen sukuyhteisöön.
  Tarvitsisin siis liittymisohjeet, tilinumeron ym.
  Kiittäen,
  Marjatta Kananen

  1. Hei Marjatta,
   kiva kuulla, että kiinnostuit itsekin! Helpoimmin meidän kannalta tiedot välittyvät, jos täytät lomakkeen Jäsenille-linkin alla. Nyt onkin hyvä aika liittyä, sillä Sukukirja on juuri painossa, Sukuviestikin tulossa ja kesällä sukujuhla. Minulla on yksi Sukukirjan tilaus tiedostoissani, jota ei ole maksettu. Nimi on sama kuin sinulla, mutta onko se sinun tekemä tilaus?

  2. Marjatta,

   Jäsenilmoittautumisesi on tullut perille. Saat sukuseuralta postia lähiaikoina.

   Tervetuloa sukuseuraan!

 17. Moi. Lähestyn näin viestitse koska en oikein ole varma positioni sijoittumisesta Argillanderin sukuun.
  Ipanasta asti minulla on ollut tuntuma että olen irtaanutettu siitä perinteestä johon oikeasti tunnen kuulevani.
  Olen Osmo Arkivuon poika, Isäni on Reisjärveltä Köyhänperältä lähtöisin, ja näillä tiedoin oletan olevani varteenotettava jäsen Argillanederin jälkeläisissä. Toivoisinkin että voisitte korjata mahdollisesti virheelliset kuvitelmani siitä, että olisin Israelin jälkeläinen.

  1. Hei vaan Marko
   Asiassa ei ole mitään korjattavaa, olet korpraalin jälkeläinen 9. polvessa.
   Tässä esi-isiesi polku Israeliin:
   Osmo Arkivuo
   Matti Arkivuo e. Argillander ja Ida Salome Jokela
   Juho Argillander ja Emma Turpeinen
   Elias Vihtori Argillander ja Heta Paananen
   Eenok Argillander ja Aurora Sitkiä
   Israel Argillander ja Anna Myllynen
   Juhana Argillander ja Valpuri Paananen
   korpraali Israel Argillander ja Margareta Wesandra

 18. Äitini äiti oli omaasukua Argilander. Syntynyt Pihtiputaalla. Asui Haapajärvellä. Kuuluuko samaan sukuun?

  1. Kyllä äitisi äiti Iida Liuska o.s. Argillander kuuluu tähän keskisuomalaiseen sukuun.

 19. Äitini Salme o.sPuura on Helena Argillanderin jälkeläinen. Luulin että Monthanien kautta.

  1. Helena Argillander, joka avioitui Johan Storckoviuksen kanssa, oli sukuseuramme kantaisän korpraali Israel Argillanderin täti ja sukuseura on hänen jälkeläisilleen. Samoin sukuseuran sukututkimus keskittyy heihin. Helena Argillanderin jälkeläiset valitettavasti eivät kuulu tähän ”joukkoon”, mutta hienoa, että olet suvustasi kiinnostunut.

   Jos olet Facebookissa, niin siellä on ryhmä Simon Storckoviuksen jälkeläiset.

 20. Hei! Olisin kiinnostunut Amanda Stina Mattsdotter Toivakainen os. Argillanderin sukupuusta.

  1. Sukujuuret:
   Amanda s.23.08.1878 Pihtipudas Rekola
   Isä Daavid Mattsson Toivainen
   Äiti Fredrika Argillander

  2. Onko jompikumpi Amanda esivanhempiasi?
   Ottaisitko yhteyttä vaikkapa Facebookin kautta tai spostilla?

 21. Tutkin mm. äidinäitini Elviira Sirkan (s. Rautalampi, k. Jyväskylän mlk) esivanhempia. Genin kautta löysin tämän suvun. Genin mukaan olen… Korp. Israel Argillander is your first cousin 9 times removed… Mielenkiintoista! 🙂

  t. Ari Misukka

  1. Hei Ari,
   Aila näitä tuntee paremmin, muttei nyt ole kommentoimassa, kun on matkoilla. Hän varmasti vastaa sinulle kun on palannut.

 22. Tervehdys Lahdesta!

  Päädyin tänne teidän sivuille vaimoni esivanhempien, Uuraisten Flyktmannien kautta. Anna Liisahan on sukuseuran lähtöhenkilön Israelin sisar. Täältä pääsen vielä jonkin matkaa ajassa taaksepäin esivanhempia kirjaamaan.

  t. Hannu Toukola

 23. Hei!

  Oli kiva tutustua sivustoonne. Löysin Argillandereita omasta suvustanikin. Isoäitini isä oli Sorreja ja äitinsä Jämseneitä.
  Teidän yhteiseltä sukusivustoltanne löytyi monia tuttuja nimiä.

  Terveisin
  Ritva Jalava

  1. Ritva, mikäli olet korpraali Argillanderin jälkeläinen, ota ihmeessä yhteyttä minuun, niin saamme sinutkin kirjoihin ja kansiin.

 24. Löytyisikö tietoon tarkennusta? Luumäellä oli 1801-46 lukkarina ja koulumestarina Johan Argillander. Hän kuoli 1846. Hänen isänsä toimi paikallisena maanmittarina ja veli nimismiehenä. Sukutaulussani näkyy Jaakko Argillander 1807, vmo Anna Malm ja heidän tyttärensä Blondiina Argillander 1844/1845-1906 naimisissa Jaakko Zakarias Suursalmen (sukunimi lyhentyi Salmeksi) 1842-1919 kanssa. He ovat mammani eli isäni äidin äidin Anna Salmen vanhemmat.

  1. Oikein mukavaa, että olet suvustasi kiinnostunut. Nämä mainitsemasi Argillanderit eivät tosin kuulu korpraali Israel Argillanderin sukuun. Oletan, että ovat ns. savolaisia. Kauhanen-Skopa sukuseura voisi tietää heistä.

   Hauskaa syksyä!

 25. hei! 🙂 minun ukkini Reino Variksen äiti oli hilja Argillander, jonka isä oli Mathias Argillander ja äiti Anna Maria os. Kananen. tätä ihan samaa sukua eikö vain? 🙂

  1. Kuten jo tiedätkin, kuulut korpraali Argillanderin jälkeläisiin. Paljon kiitoksia päivityksistäsi sukukirjaa varten. Hieno homma.

 26. Isoisoäitini nimi on Vieno Johanna Argillander (omaa sukua). Voisiko hän olla sukua myös teille?

  Yritän tehdä omaa sukututkimusta. Jos teillä on teitoa hänestä, voisitteko jakaa sitä?

  1. Olet tietokannassamme ja kyllä Vieno on Keski-Suomen Argillandereita. Hänen vanhempansahan olivat Emil Argillander ja Hilma Otteliana Pulkkinen. Kummatkin olivat syntyisin Pihtiputaalta.

   Spostini on sähköposti piilotettu, kirjoittaisitko siihen. Saat lisää tietoja.

 27. Mieheni isoäiti, (äidin äiti) on Hanna Ollikainen o.s Argillander, s.30.7.1892 ja k.23.10.1979. Isän nimi on kuulemma Henrik.

  Onko hänkin samoja Argillandereita ja miten suku menee hänestä taaksepäin?

  terveisin Irma

  1. Kyllä Hanna on näitä Argillandereita. Ottaisitko yhteyttä spostiini.

 28. Hei,
  Esi-isäni on Lars Larsson Argilander, s 18.2.1823 Phtiputaalla. Muutti vaimonsa Johanna Pa***sen kanssa Haapajärvelle 1875. Larsin isä oli siis Lars (en ole saanut selville syntymäaikaa) ja hänen isänsä myös Lars. Nimi on kirjoitettu välillä yhdellä l:llä (Argilander) ja välillä kahdella (Argillander).

  Onkohan kyseessä sama Argillanderin suku kuin teidän sukunne?

  Ystävällisin terveisin,
  Heikki Nuutinen, Mäntsälä

  1. Kyllä hän on ”meidän” Argillandereita. Mielelläni keskustelen tästä kanssasi spostitse. Osoitteen pitäisi näkyä yllä.

 29. Mielestäni on kiva juttu kun nyt tulee automaattisesti sähköpostiin kirjoituksia suvun asioista. Samoin Facepookissa näkyy suvun jutut.

 30. Hei Aila!

  Olen käynyt etsimässä muiden sukusivustojen
  tyylejä, tuoda esiin vakunoissaan mahdollisesti parhaan esittelyn suvustaan. Selasin n. 120 sivustoa ja tulin siihen tulokseen, että meidän vaakuna todella kertoo erittäin hyvin oleellisen. Olen siis, sen jälkeen kun selasin, aivan samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa.

  Iloisin terveisin: Tarmo J

  Juhlimme itsenäisyyttä. Olemme saaneet sen Jumalan ja sotaveteraanien avulla.

 31. Velipuoleni Pentti on poistunut 28.11.2014 ajasta iäisyyteen. Yksi Argillander on taas poissa.

 32. Olen kahden sukuseuran hallituksessa. Äitini äidin ja äitini isän sukuseurassa. Täytyy sanoa että Sukuseuranne sivut ovat mallikkaat, suorastaan huippuhienot. Aivan katteeksi käy, neljännen polven Ilmajokelainen joka syntyi Hämeessä.

  1. Hei Jorma,

   Kiitos kiittämisestä :p
   Hyvältä tuntuu!

 33. Haluan näin vieraskirjan välityksellä lähettää teille kaikille sukulaisille talvisen tervehtyksen.Samanlaista leutoa lopputalvea kaikille odotamme kesää !!!

 34. Tervehdys sukulaiset ja hyvää alkanutta vuotta!

  Storckovius sukukirjassa, tekijänä Tommy Koukka, on runsaasti tietoa myös minun esi-isästäni Israelista ja hänen vaiheistaan ja jonkin verran esihistoriaa. Googlettamalla löytyy tosi paljon tietoa.
  Hän syntyi n. 1655 Saarijärvellä, jossa kappalaisena 1653-1682 ja kirkkoherr*** 1687-1691. Puoliso 1. Kristiina, puoliso 2. Brita, Riitta, joka on Helenan, s.n. 1675 , minun esi-äitini. Meni naimisiin luutnantti Johan Simonpoika Storckoviuksen kanssa ja saivat viisi lasta. Maria tyttärestä ja Abraham Monthanista (Montan, Monti) jatkuu minun sukupuuni.

  Israelin lapsista Israel on syntynyt n. 1670, toiseksi nuorimmainen. Kristiina, Israelin puoliso 1. on kuollut 1668-70. Näyttää vähän siltä, että Brita, puoliso 2. on korpraali Israel Israelinpojan, s.n.1713 isoäiti!

  Terveisin Terttu Pirkkalainen 🙂

 35. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta kaikille sukulaisille kotimaassa ja ulkomailla oleville.

 36. Tervehdys,

  Sivustollanne Linkit sivulla on vanha linkki Sukuseuroille, linkki osoittaa Suomen Sukututkimusseuran vanhoille linkkisivuille.
  Oikea linkki löytyy Suomen Sukututkimusseuran etusivulta vasemmassa valikossa.

  Terveisin,
  Suomen Sukututkimusseura
  Lasse Holm
  varapj.

  1. Kiitos Lasse!

   Linkkimme todellakin ovat aika vanhoja.
   Päivitetään uusi linkki tilalle.

 37. Oli kaunis kesäinen Sunnuntai kun olin sukujuhlassa Löytänällä Röllilässä, paljon oli meitä sukulaisia koolla.On kiva aina 3 vuoden jälkeen nähtä sukulaisia jotka kokoontuu ympäri Suomea sukujuhlaan ja kokoukseen .Paikkakin oli todella kaunis ja hyvä sijainti.Paikkaa aina vaihtamalla tulee uusia seutuja ja paikkoja monelle tutuksi jotka eivät vielä ole käyneet siinä paikassa.Päivä vierähti iltaan mukavasti vaikkakin matka oli aika pitkä istua 2 tuntia sivuaan auton ratissa mutta siinähän tuo meni ei mitään kommelluksia sattunut.Näin kesäiseen aikaan kun on kova likenne sekä meillä täällä Kuopiossa oli kuninkuus ravit samaan aikaan. Toivotaan parasta että taas 3 v päästä tapaamme suurella sukujoukolla toisemme,hyvää kesänjatkoa kaikille!!!

 38. Hei!

  Olen Ritva Joensuu Mustasaaresta Vaasan läheltä.
  Olen tätä kyseistä sukua periydyn Toivo ja Aune Argillanderista.
  Vanhempani ovat jo kuolleet ja itsekin vanhenen vauhdilla.
  Serkkuni Reijo Argillander on puhunut ja houkutellutkin sukujuhliin vaan eipä ole tullut lähdettyä.

  Nyt mietitään vahvasti että joskos tänä kesänä.
  Olishan se kiva tavata sukua ja kuulla historiaa. 🙂

  Lämmintä kesää toivotellen.
  Ritva Joensuu (os. Argillander)

 39. Taas on talvi lopuillaan ja pakkaset eikun jatkuu vielä näin maaliskuun lopulla sekä luntakin on omiksi tarpeiksi.Sukulaisten suhteen on aika hiljaista kun ei kukaan juuri ota yhteyttä,mihinkähän on tämä maailma menossa.Pitänee harkita Keitelepohjan suku juhlaa näkisihän siellä sukulaisia paljon.Eläkeläisellä on vaan se pahapuoli että tulot ovat pienet ja bensa on kallista niin ei aina tahto riittää eurot joka mutkaan. Onhan tuo kuitenkin sukujuhlan suhteen mukava että paikka välillä vaihtuu se tuo jonkinlaista pirteyttä uusi paikka vaikka entinenkin oli kylläkin erittäin hyvä.Hyvää kevättä kaikille sukulaisille. Martti

 40. Niin taas vuosi vaihtui täällä Savossakin.Maailman loppua ei ainakaan vielä tullut vaikka niin kovasti ennustivat sen jo Joulukuulla tulevan.Tämä uusivuosi näyttää ainakin kovin hiljaiselta näin alkuunsa mutta alussahan tämä vasta onkin. Kunhan tulee kevät ja kesä niin jospa sukulaisetkin enemmän pitäisi toisiinsa yhteyttä.Olisihan se sellainen valopilkku jokaisen elämään että tietäisi kuka on kukin ja vielä sukulainen vaikka kuinka läheinen sellainen sattuisi olemaan.Pidetään yhteyttä Terv, Martti

  1. Hei Martti,

   Kai olet huomannut etusivulta, että tänä vuonna on taas sukujuhla ja -kokous heinäkuun lopulla sunnuntaina 28.7. Löytänällä. Eikö siellä olisi oiva tilaisuus tavata suvun jäseniä? Yksityiskohdat tilaisuudesta tulevat sivuillemme myöhemmin. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki suvun jäsenet, sukuseuran jäsen ei välttämättä tarvitse olla.

   Nähdään siellä!

 41. Hi Ronnie,

  Thank you for contacting us. I’ll send you an e-mail a bit later.

  Let’s hope that you are one of ”us”. In Finland there other Argillanders as well but I do have in my database four Emil Argillanders only in US.

  Looking forward to hearing from you again after my e-mail.

 42. Toivo Arnbergin tekstissä Israelin lapset – Kertomusta keskisuomalaisista Argillandereista kerrotaan:
  ”Sofia Moras oli mitä ilmeisimmin furiiri Israel Argillanderin vaimo. Hänet mainitaan Saarijärven henkikirjassa 1711..12 yhdessä puolisonsa Israel Argillanderin kanssa [10]. Seuraavan kerran hän löytyy vuodesta 1727 vuoteen 1731Saarijärveltä leskenä tyttäriensä Anna Elisabetin ja Helena Sofian kanssa. Hän kuoli 5.1.1761 Pihtiputaalla 79-vuotia*** seurakunnan haudattujen luettelon mukaan vänrikin leskenä [11]. Argillander-nimisiä vänrikkejä ei ole noilta ajoilta tiedossa, joten kysymyksessä täytyy olla erehdys. Sofia Moras vietti ilmeisesti vanhuuden päivänsä poikansa korpraali Israel Argillanderin luona.”

  Laukaan rippikirjassa 1726-1737 kuva 26 Mämmenniemi ovat Mats Flyctman, vaimo Anna (ilmeisesti Anna Elisabet Argillander) ja Sophia Moras peräkkäin. Tämä lienee sama Sofia Moras? Mats Flyctman on esi-isäni.

  1. Kyllä kyseessä on sama Sofia, eli sukuseuramme lähtöhenkilön äiti.

 43. Hei

  Olen Israel Ericin jälkeläinen.

  Historiankirjoissa siis sukuni tausta kuuluu tietojen mukaan näin:
  Eric Argillander (1580 – d.)
  Israel Erici (1630 – 1691)
  Israel Argillander (c.1675 – d.)
  Israel Argillander (1713 – 1779)
  Johan Argillander (1746 – 1824)
  Johan Johansson Argillander (1777 – d.)
  Israel Argillander (1816 – 1873)
  Anders Israelsson Argillander (1844 – 1914)
  Johan Vilhelm Argillander, isoisän pappani (1876 – 1924)
  Fenni Rikhard Argillander, isän isä (1908 – 1991)
  Jorma Voitto Argillander, isäni (c.1938 – 2010)
  eli olen
  Seija Marketta Argillander, tytär (1967- )

  http://www.geni.com/people/Israel-Argillander/6000000000666015211

  1. Hei Seija,

   Olet tietokannassamme, tietomme ovat oman perheesi kohdalta kuitenkin vähän vajavaiset. Lähettäisitkö spostiosoitteesi minulle, niin lähettäisin tietomme tarkastettavaksi.

   Sukuseuran kantahenkilön korpraali Israel Argillanderin s. 1713 isä Israel oli furiiri, eli majoittaja. Syntymäaika meillä on n. 1665, hän kuoli Napuen taistelussa Isossakyrössä 19.2.1714.

   Tämän esipolviketjun lisäksi sinulla on toinenkin yhteys. Isoisäsi Fennin äidin isän äiti oli Anna Sofia Eliaksentr Argillander s. 3.4.1795 Pihtiputaan Löytänänmäessä , asunut aviossa Pihtiputaan Muurasjärvellä.

   Arvostaisimme kovasti tietoja omasta perheestäsi.

  2. Korpraalin täti Helena Argillander avioitui Kertun veljen Johan Storckoviuksen kanssa, joten sellainen yhteys on sukuseuramme lähtöhenkilöön.

   Onko sinulla Tommy Koukan Storckovius-selvitys, siinä on vähän Laurentius Johanneksenpka Carbonariuksesta. Ellei, kerro, niin voin lähettää siitä tuon osan. Ei siinäkään paljoa ole.

   Toivottavasti onnistut tutkimuksissasi.

  3. Hei!

   Olen niin pahoillani, kun en ole vastanut viestiisi. Käyn niin harvoin sivustolla.

   Sähköpostini on sähköposti piilotettu

   PS. Olen osallistunut Storckovius-Argillanderin vusikokoukseen Laukaassa muuan vuosi sitten ja olin todella ylpeä, kun eri sukuhaarojen edustajia pyydettiin nousemaan ylös,. Morat,.. Storckovius,..Argillander,.. Olimme tuolloin siskoni kanssa ainoat Argillanderit noin 100 hengen kirkkoseurueessa, jotka nousivat ylös.

 44. Sukututkijoiden tapaaminen Vantaalla näyttää olleen menestys. Kiitos teille jotka huolehditte sukuseuramme näkymisestä. Teidän ansiostanne saanemme mukaan muitakin keskisuomalaisia seuroja ja juuristaan kiinnostuneita sukulaisiamme. Sinne kannattaa osallistua jatkossakin.

  Rauno Argillander, pj

 45. ***eko kukaan Argillandereita Vimppelista tai Reisjarvelta ???
  Aitini aiti oli avoitunut Argillanderin sukuun.
  Olisin kiitollinen tahan sukutiettoon

  Rva Anita Brown
  UK

  1. Hello Anita,

   Vimpelissä lienee Argillander-jälkeläisiä, muttei sen nimisinä. Reisjärvellä sensijaan on vieläkin Argillandereita.

   Jos kerrot äitisi vanhempien nimet, niin todennäköisesti he löytyvät tietokannastamme.

  2. Löysinkin sinut tietokannastamme, vähän eri nimellä, mutta kuitenkin.

   Isoäitisi oli Nelli Argillander, jonka vanhemmat olivat Johannes (Jussi) Antinpoika Argillander, s. 1876 Haapajärvellä ja Agnes Tuomaantytär Paananen, s. 1875 Pihtiputaan Muurasjärvellä.
   Jussin ja Agneksen lapset ovat syntyneet Pihtiputaalla, USAssa ja Reisjärvellä.

   Vaihdetaan tietoja sähköpostilla.

 46. Sukuretki 14.7.2012 oli erittäin onnistunut sukulaisten tapaaminen. Retken osanottajia oli kaikkiaan 21 henkilöä. Saimme mm. tieoiskun Pihtiputaan suurimman yksityisen yrityskonsernin Mikkonen ymt. toiminnasta. Konserniin kuuluu kaikkiaan 8 eri yritystä. Niistä meille teki selkoa toisen polven tj Pasi Mikkonen.

  Toisena kohteena oli Löytänänmäen pohjalaismallinen 1860-luvulla rakennettu talo, jonka tohtori Anne Aurasmaa on siskonsa Outin kanssa saneerannut erittäin mielenkiintoisesti loma-asunnoksi.

  Retki päätettiin samalla kylällä sijaitsevaan hiljattain avattuun Kestikievari Röllilään, jossa on takoitus pitää kesän 2013 Sukujuhla.

 47. Kiinnostaisi tietää onko tämä Argillander samaa, kun minun sukupuussani on http://www.geni.com... Siellä näkyisi jatkuvan suku 1500 luvulle asti?

  Mielellä ottaisin sukutietoja Haminassa olleiden Dahlberg/Argillanderin nykypolvista. Sukuun kuuluva saa, tahtoessaan, mahdolisesti minulta kutsun geniin, tutustumaan ja täydentämään sukupuuta, mutta siihen tarvitsen s.postiosoitteen ja hieman neuvottelua.

  Terkuin Ulla

  1. Hei Ulla,

   Voisitko ottaa minuun yhteyttä spostilla klikkaamalla ylempänä olevaa kirjekuorta. Minä en omassa koneessa olevan teknisen ongelman vuoksi pysty vastaamaan spostiisi Vieraskirjan kautta.

   Minulla lienee kattavin tietokanta sukuseuramme lähtöhenkilön jälkeläisistä, jotka pääsääntöisesti ovat lähtöisin keskisestä Suomesta.

  2. Heips Aila, oltiin kesällä yhteydessä, mitä on selvinnyt niistä Argillandereista,joita sinulle osoitin, onko vaiko ei?
   Terkuin Ulla

  3. Hei vaan,

   Olen vastannut spostiisi, ettei savolaisia ja keskisuomalaisia Argillandereita vielä ole pystytty kokoamaan samaksi suvuksi. Paitsi tietenkin kaikenlaisissa nettisukupuissa ilman lähdetietoja ja todisteita.

   Hauskaa syksyä!

 48. Etsin tietoa Johannes Argillanderista s. n. 1800 – luvun puolivälin jälkeen. Puoliso Amerikassa (Mary) Maria Heikint. Lintala s. 10.9.1881 Ylistaro k. 6.9.1954 Amerikka, Ashtabula, Ohio. Amerikasta saadussa kuolintodistuksessa mainitaan: 2 poikaa ja tytär.

  Terveisin Pirkko

  1. Tämä Johannes syntyi 16.7.1874 Pihtiputaan Luomalassa. Ks rippikirja 1870-1880 s. 434.

   Oliko kuolintodistuksessa mainittu lasten nimiä?

  2. Hei Pirkko,

   Johannes Argillander (Amerikassa John Arkilander) ja Maria Lintala vihittiin 15.3.1905 Ashtabulassa (Bethany Church Marriages). He saivat viisi lasta, kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Näistä ainakin yksi poika oli kuollut Marian kuollessa ja nähtävästi nuorempi tyttäristäkin, koska kuolintodistuksessa mainitaan vain yksi tytär. Ellei sinulla ole heitä, voin lähettää sinulle spostiisi lapsista sen vähäisen tiedon, mikä minulla heistä on.

   Johannes kuoli 2.7.1944 Saybrookissa Ashtabulassa.

  3. Kiitos Aila tiedoista

   Kuolintodistuksessa ei ole mainittu lasten nimiä. Maria on isäni täti, mumman Susanna Oravasaari os. Lintalan sisko.
   Ottaisin mielelläni heidän lastensa tietoja. Meillä ei ole heistä mitään.

   Meillä on tarkoitus koota Lintalan suvusta tietoja ja valokuvia, laittaa niistä kirjaa. Meillä oli 16.6.2012 ensi kokoontuminen Ylistarossa.

   Terveisin
   Pirkko Isoniemi
   sähköpostiosoite piilotettu

  4. Lähetän tietoni Johanneksen ja Marian lapsista spostilla.

 49. Sukuseuralle ja erityisesti Aila Pajuselle sekä kaikille puuhaihmisille uusista ja tyylikkäistä sukusivuista!

  Hieno juttu: Tätini Maila Arkisalon ja muiden sukututkimuskonkareiden aloittama suvun juurien ja jälkeläisten selvittäminen sekä sukuharrastus on voimissaan.

  Kaunista kesän alkua toivottaen 8)
  Kaisa T, Kouvola, entinen oululainen
  äi Jaakko Eliaksenpoika Argillander, Arkisalo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *