Tervetuloa vieraskirjaamme!

Vieraskirja on avoin kaikille. Sähköpostiosoite pyydetään ainoastaan turvallisuussyistä, sitä ei julkaista sivustolla. Osoitetta ei luovuteta eteenpäin ulkopuolisille. Vältäthän linkkien käyttöä viesteissä.

Jätä omat terveiset

Welcome to the Guestbook!

E-mail address is asked only for security reasons to prevent spams, it won’t be published or forwarded to anyone. Please try to avoid links in the message. Leave your message here

91 kommenttia artikkeliin ”Tervetuloa vieraskirjaamme!”

 1. Hei!

  Kuulin tänään Keski-Suomen Argillanderit ry:stä. Anna Liisa Israelintytär Argillandra ko Israel Israelinpojan sisko on is viides isoisoäitini.
  Minä → äitini Lea Liisa Lemmitty Hiekkala ->
  isoäitini Hilma Sakarintytär Lehtola ->
  isoisoäitini Maria Johanna Taavetintytär Kaihlanen ->
  2. isoisoisäni Taavetti Erkinpoika Mäkelä ->
  3. isoisoisäni Erkki Juhonpoika Pajula ->
  4. isoisoäitini Helena Matintytär Flyktman ->
  5. isoisoäitini Anna Liisa Israelintytär Argillandra

  Hyvää kesää kaikille Argillanderin sukuun kuuluville tai asiasta kiinnostuneille! Yritän saada käsiini jotakin tekstejä tästä sukuhaarasta, jos kirjastosta löytyisi.

  Terveisin Kristiina

  1. Hei Kristiina,

   Kuten jo tiedätkin, kuulut sukuseuramme kantahenkilön korpraali Israel Argillanderin sisko, joten hänen jälkipolvensa eivät ole kuuluneet seuramme piiriin. Olisi tietenkin hienoa, jos kaikki Argillander-jälkeläiset olisivat kirjoissa ja kansissa, ja varmasti näin tuleekin jonakin päivänä olemaan. Kunhan saamme riittävästi sukututkimusresursseja hommaa viemään eteenpäin.

   Tällä hetkellä en tiedä Flyktman-jälkeläisistä paljoakaan, mutta kenties Tommy Koukalla voisi olla tietoa. Löydät hänet googlaamalla.

   Kirjaan myös lähettämäsi tiedot omaan tietokantaani. Jos sinulla olisi mainitsemistasi henkilöistä tarkempia tietoja (päivämäärät, paikkakunnat), ne olisivat hyvä lisä tulevaisuutta ajatellen.

   Terveisin
   Aila Pajunen-Inha
   +358 400 607 830

 2. Tervehdys. Onko Wianderin tai Hakosten suku Pihtiputaalta jotenkin kytköksissä Israel Argillanderiin`?

  1. Ainakin joillakin Viandereilla on yhteys Argillandereihin. Helpottaisi vastausta, jos yksilöisit henkilöitä, joista haluaisit tiedon.

   Terveisin
   Aila Pajunen-Inha

 3. Hei! Olen saanut X-mätsit Outi Marjatta Aurasmaahan ja Anne Katariina Aurasmaahan. Muutenkin Argillandereita esiintyy serkkuosumissani. Ymmärtääkseni X-mätsi tarkoittaa yhteisiä esivanhempiani jotakin kautta. Olen tutkinut esivanhempiani melko laajasti. Isäni suku menee Rengosta Hausjärven kautta Mäntsälään. Varhaisin esi-isäni on Matti Antinpoika Latola s. 8.7.1715 Mäntsälä Haujärvi k. 23.9.1762. Vaimo Magdalena Gestrin s. 1718, k. 1788. Äitini isä on s. Nivalassa 12.1.1884 k. 14.2.1941. Vaimo Erika os. Rajaniemi s. 11.7.1883 Nival k. 5.9.1966. Sukupuiden alut löytyvät FTDNA- sivulta. Olisin kiinnostunut mahdollisesta sukuyhteydestä, myös MyHeritagesta.

 4. Hei, Tyttäreni Pirkko Irene Sironen sai koulusta tehtäväkseen sukujuuriemme selvittämisen. Viidennestä polvesta tuli esiin äitini, Seija Sirosen os. Laahasen, mummu Elma Argillander.
  Olemmeko kenties samaa Argillanderiden sukuhaaraa?
  Äitini on syntynyt Pihtiputaalla 1948.
  Annikka Halme

  1. Hei Annikka
   Anteeksi viivästynyt vastaukseni. Mutta vastaukseni on kyllä, olemme samoja Argillandereita. Periaatteessa kaikki Pihtiputaan Argillanderit ovat ”samaa sukua”.
   Lisäisimme mielellämme perheenne sukutietokantaamme. Minulta saa myös lisätietoja sähköpostitse.
   Terveisin Aila Pajunen-Inha ailat.pajunen@gmail.com

  2. Hei Annikka,

   Pieni lisäys, Elma Argillander ja puolisonsa Jalmari Häkkinen lapsineen ovat 2018 julkaistussa sukukirjassamme ”Rummunlyöjän rytmiin”.
   Terveisin
   Aila Pajunen-Inha

 5. Hei,
  Minulla löytyy kirjahyllystäni kaksi vihkiraamattua (1905 ja 1921).

  Vanhemmassa (1905) on vihittyinä Juho Argilander (Pihtipudas, Muurasjärvi), vaimonaan Emma Turpeinen. Vihkipaikka Reisjärvi. Juhon vanhemmiksi merkitty Wihtor Argilander ja Heta Paananen. Nimessä ei ole kahta L-kirjainta, mutta oletan heidän olevan tätä samaa sukua?

  Uudemmassa (1921) on vihittyinä Viljami Juhonpoika Argillander (1897 Reisjärvi), vaimonaan Emilia Matilda Kallanti Haasionmäki (1904 Sievi). Vihkipaikka Reisjärven pappila 30.05.1926

  1. Hei,

   Sukunimen kirjoitusmuoto on vaihdellut paljonkin vuosikymmenien kuluessa. Mutta sinulla kyllä on sukuumme kuuluvien raamattuja.

   Juho muutti Amerikkaan 1906, vaimo ja lapset jäivät Suomeen. Juhon pojat muuttaneet nimensä Arkivuoksi 1936. Juhon vanhemmat olivat Vihtori Argillander ja Heta Paananen.

   Viljami oli toinen Juhon ja Emman pojista. Viljamilla ei ollut lapsia.

   Juhon Matti-pojan jälkeläisiä tietokannassamme on 65. Kuulutko mahdollisesti heidän jälkeläisiinsä?

   Ota yhteyttä, toivoo Aila
   ailat.pajunen@gmail.com

 6. Hei,
  Olen jo joitakin vuosia ihmetellyt sukuyhteyttäni Argillandereihin, mutta en ole siitä vieläkään saanut selvyyttä. Kuitenkin DNA-testin tuloksissa on useita hyvin vakuuttavia täsmäyksiä, ilmeisesti myös muihin kuin Pihtiputaan Argillandereihin.
  Esim. erääseen elävään Pihtiputaan Argillander-jälkeläiseen nim. Vesterinen on hyvin selkeä 1,1% täsmäys, ilman että löytäisin mitään muuta mahdollista sukuyhteyttä Vestereihin tai muista esipolvista.
  Terv. Veli-Matti

  1. Ilman tietoja esivanhemmistasi emme tähän pysty vastaamaan mitään.
   Jos lähetät niitä, voin tutkailla tilannetta.

   Terveisin
   Aila Pajunen-Inha
   ailat.pajunen@gmail.com

 7. Hello,
  I fell upon this website by accident, doing family research. I have been searching for years for my great grandfathers parents. My grandfather is Robert Albert Arklander (Argillander). Roberts parents are Jalmar Miinanpk Argillander born 02/23/1875 past away 1917 in Butte, Montana and Hilma Kananen born 02/01/1892 past away in 1925 in Dudley, Idaho.
  I have found their date of marriage as being 11/18/1910 in Pihtipudas, Finland. I have found that Hilma was born in Pihtipudas, Finland but nothing on Jalmar. His headstone in Butte, Montana reads Elmer Arkilander , So his name has changed several times doing his journey to this area. I am fascinated with the Finland history, I have done the DNA ancestry test, and would love to learn more, any information would be greatly appreciated. Thank you for your time,
  Laura Nichols (Arklander/Argillander)

  1. Hi Laura,

   Thank you for contacting us and also for your e-mail. You will receive an e-mail from me very soon.

   Aila

 8. Hei!

  Onko jostain mahdollista saada varmuutta, että olenko sukua Israel Argillanderille? Isäni isä Rauno Argillander asuu muistaakseni Haapajärven seuduilla.

  1. Hei Mio,

   Ehdottomasti olet sukua, vieläpä kahta eri kautta. Toisessa linjassa olet korpraalin jälkeläinen hänen Elias-poikansa jälkeläisenä, 10. sukupolvi korpraalista laskien, toisessa linjassa hänen Juhana-poikansa kautta 11. sukupolvessa.
   Tervetuloa myös FB-ryhmään Keski-Suomen Argillanderit ry.

 9. Hei!
  Mummoni (äidin puolelta) oli Impi Piippo os.Kauppinen ,Viitasaari. Meillä on ollut aina tieto, että ollaan Argillandereiden sukua, mutta ei tietoa mitä kautta.

  1. Hei Sonja,

   Mummosi äiti, eli sinun isoisoäitisi oli Ida Argillander. Lähetän sinulle huomenna tarkempia tietoja. Tervetuloa sukuun!

 10. Hei!

  Olenkohan korpraali Israel Argillanderin ja isänsä Saarijärven kirkkoherran jälkeläinen, jos Juho/Johan Argillander (1777-1842) oli suora esivanhempani 5. sukupolvessa äidinäidin puolelta? Äitini oli Pihtiputaan Herrasia ja Purasia. MyHeritagen mukaan Juhon lapsia olivat mm. Johan, Elias, Lars ja Israel sekä sisaruksia mm. Israel, Jaakko, Anna Greta, Kaisa ja Valborg. Vaimokin oli Valpuri. Vuosilukujen perusteella on vaikea hahmottaa eri sukupolvia toisistaan, koska vanhemmilla ja lapsilla on usein samoja nimiä.

  1. Hei Sari,
   Pahoittelen vastauksen viivästymistä! Kyllä olet Korpraali Israel Argillanderin sukua 🙂 Ole yhteydessä Ailaan, niin asiat selkenevät: ailat.pajunen@gmail.com ja Aila voi lisätä sinun tietosi tietokantaan. Jos olet Facebookissa, tule meidän suljettuun ryhmään: https://www.facebook.com/groups/274032810717/ ja/tai liity ihmeessä jäseneksi: https://argillanderit.net/liity-jaseneksi/
   Meidän palkittu kirjakin on viime vuonna julkaistu. https://argillanderit.net/wp-content/uploads/2018/03/Sukukirjat-e1522951134467.jpg Sen löydät sukutuotesivulta 🙂

   Oikein mukavaa kesää! Jos olet Viitasaaren suunnalla heinäkuussa, niin sunnuntaina 21. päivä tapaamme sukulaisia Tuulensuun veistospuistossa, http://www.tuulensuu.net/wp/
   Mervi

 11. Mummini oli omaa sukua Argillander. Hän asui Haapajärvellä ja oli naimisissa Saku Liuskan kanssa.Mummi kuoli v.1972. Äitini meni naimisiin Reino Johannes Kaappola kanssa.

  1. Hei Tuula,
   Viime vuonna ilmestyneessä Argillandereiden sukukirjassa onkin tiedot Iidan ja Sakun perheestä, kuten myös sisaresi perheestä. Mutta sinun perheestä tiedot puuttuvat. Kovin mielellämme lisäisimme ne tietoihimme ja mahdollisesti joskus ilmestyvään jatko-osaan.
   Ottaisitko yhteyttä minuun spostitse.
   Terveisin
   Aila Pajunen-Inha
   ailat.pajunen@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *