Kesäretki Elämäjärvelle 6. heinäkuuta 2014

2014LpirttipAurinkoisena ja helteisenä kesäsunnuntaina melkein neljäkymmentä suvun jäsentä kokoontui Pihtiputaan Elämäjärvelle, Kumpuniemen sukuhaaran kotikylälle. Kumpuniemen Argillanderit polveutuvat Luomalasta kantaisämme Israelin pojan Johanneksen jälkeläisistä. Monissa taloissa Elämäjärvellä elää edelleenkin sukumme jälkeläisiä.

Nautimme aluksi kyläseuran emäntien keittämän maukkaan hirvikeittolounaan jälkiruokineen Mäntypirtillä.

Elämäjärven kyläseuran julkaiseman kirjan ”Elämäjärvi – Kolmesataa savua”  esitteli Kari Parkkonen, joka on osallistunut aktiivisesti kirjan tekemiseen. Kirja on monipuolinen kuvaus Elämäjärven ja Peningin kylien menneisyydestä ja nykyisyydestä. Todella mielenkiintoinen ei-elämäjärvisillekin.

Elämäjärven kesäteatterin esittämän ”Puhelinluettelon” jälkeen jatkoimme iltapäivää yhdessäololla, keskusteluilla ja muisteloilla Lammenpirtin hirsihuvilalla Salolammen rannalla.

Koska Argillander-jälkeläisissä on kovia hevosmiehiäkin, suotiin heille hetki TV-ravien parissa, olihan kilpailijana Luomalan tallin valmennuksessa oleva hevonen, joka kyllä voittikin lähtönsä. Osa meistä saunoi lammen rannalla savusaunan lempeissä löylyissä.

Iltapalaksi oli grillimakkaroita salaattien ja hyvän puttaalaisen ruisleivän kera sekä lopuksi vielä lettukahvit. Tarjoiluista huolehtivat lähinnä sukuneuvoston naiset, jotka kirjaimellisesti hiki päässä grillasivat makkarat ja paistoivat aimo kasan lettuja kuuman hellan ääressä muutenkin kuumassa säässä.

Pihtiputaan pelimannitkin (Seppo Argillander, Jorma Pasanen, Pauli Kananen ja Kari Parkkonen) saapuivat huvilalle ja viihdyttivät meitä monipuolisella pihtiputaalaisella pelimanni-musiikilla, iloisilla polkilla ja surullisemmillakin sävelillä. Tunnelma oli hyvä!

Kiitos kaikille kesäretkeläisille, kaikille esiintyjille ja erityiskiitos muusikoillemme.

Päivässä koimme lämmintä sukuyhteyttä!

SK

PS Retken valokuvia löytyy täältä.