Keski-Suomen Argillanderit ry

Sukuseuran jäsenyys on hyvä tapa oppia tuntemaan juurensa. Lisäksi se tarjoaa mahdollisuuden tutustua sukulaisiin. Tapaamme kesäisin retken tai muun kokoontumisen merkeissä. Sukujuhla järjestetään joka kolmas vuosi. Seuran jäsenille postitetaan keväisin tuhti Sukuside-lehti, jossa tiedotetaan tapahtumista ja kerrotaan sukulaisista sekä suvun tutkimisesta. 

Kotisivuillamme

Näiltä sivuilta löytyy seuran perustietojen ja historian lisäksi linkkejä sukututkimuksen kannalta kiinnostaville sivuille; ilmoituksia tulevista tapahtumista ja keskisuomalaisia herkkuja. Sukutuotteisiin tutustuminen sujuu mukavasti yhdistyksen kaupassa. Sukuseuralle voi myös esittää kysymyksiä ja tietenkin on mahdollisuus liittyä seuran jäseneksi.

Jäsenmaksu on 20 € vuodessa. Liity seuran täyttämällä lomake: "Liity jäseneksi".

Maksaneille jäsenille tarkoitetuilla jäsensivuilla on suvun jäseniä koskevia lehtiartikkeleita, seuran kokoelmiin talletettuja kuvia ja muistoja sukutapahtumista. Voit myös ladata käyttöösi sukuvaakunan ja lukea kaikki Sukusiteet ym. 

Sukuseuralla on Facebookissa ryhmä Keski-Suomen Argillanderit ry. Ryhmään voivat liittyä sukuun kuuluvat, vaikka eivät olisi sukuseuran jäseniä.

Sukututkijoitamme ovat Aila Pajunen-Inha ja Tommy Koukka. 

Jos sinulla on sukukirjaan liittyviä huomioita, toivomme, että käytät osoitetta sukukirja@argillanderit.net.

Vanhoja valokuvia Argillandereista

Sukupuu

Korpraali Israel Israelinpoika Argillander (n. 1713‒1779) on Keski-Suomen Argillandereiden sukuseuran lähtöhenkilö. Hän asui perheineen Pihtiputaalla ja siellä hänen jälkeläisensä perustivat sukuseuran jo yli 40 vuotta sitten.

Vuonna 1978 perustetun seuran tarkoitus laajentua 50 vuotisen toiminnan kunniaksi korpraalin isoisän, Saarijärven kirkkoherra Israel Erici Argillanderin (n. 1630‒1692) jälkeläisten yhteisöksi. Kirkkoherran jälkeläisistä vain korpraali Israel Argillanderin jälkeläiset ovat jatkaneet Argillander-nimeä tähän päivään.

Argillander on tyypillinen koulusivistyksestä kertova sukunimi. Alkuosa, argilla, on latinaa ja tarkoittaa (erityisesti keraamiikassa käytettävää) savea ja jälkimmäinen osa tulee kreikan sanasta andros, joka tarkoittaa miestä.