Tervetuloa vieraskirjaamme!

Vieraskirja on avoin kaikille. Sähköpostiosoite pyydetään ainoastaan turvallisuussyistä, sitä ei julkaista sivustolla. Osoitetta ei luovuteta eteenpäin ulkopuolisille. Vältäthän linkkien käyttöä viesteissä.

Jätä omat terveiset

Welcome to the Guestbook!

E-mail address is asked only for security reasons to prevent spams, it won’t be published or forwarded to anyone. Please try to avoid links in the message. Leave your message here

86 kommenttia artikkeliin ”Tervetuloa vieraskirjaamme!”

 1. Kaksiosainen sukukirja Rummunlyöjän rytmiin. Kirja kertoo korpraali Israel
  Argillanderin (1713 tai 1714–1779) ja Margareta Wesandran (1712–1777)
  Viitasaaren pitäjän Pihtiputaan kylään asettuneen yhdeksänlapsisen perheen
  jälkeläisistä. Mitä sukunimiä esiintyy tässä kirjassa ? Lähinnä kiinnostaa Paananen sukunimi. Onko mm. nämä kirjassa ?
  Anna Valpuri Israelintytär Paananen o.s. Argillander, s. 19.3.1798 Pihtipudas, Luomala.

  Anna Sophia Paananen o.s. Argillander,.
  Puoliso: Tuomas Heikinpoika Paananen, s. 21.7.1797 Pihtipudas, Muurasjärvi.

  Liisa Paananen o.s. Argillander, s. 10.7.1922 Viitasaar, k. 14.11.2007 Viitasaari.
  Puoliso: Lassi Tuomas Paananen, maanviljelijä, s. 20.4.1924 Viitasaari, k. 24.9.1998 Viitasaari.

  Anna Maria Israelintytär Paananen o.s. Argillander, s. 10.3.1833 Pihtipudas, Luomala, k. 21.4.1909 Pihtipudas, Muurasjärvi. Niemelä.
  Puoliso: Paavo Paavonpoika Paananen, s. 16.5.1829 Pihtipudas, Muurasjärvi, Halmeniemi, k. 8.2.1876 Pihtipudas, Muurasjärvi, Halmeniemi.

  Martta Paananen o.s. Argillander, koulun keittäjä, s. 25.7.1901 Viitasaari, Keitelepohja 1, Kaislaharju, k. 22.6.1996 Viitasaari.
  Puoliso: Wilho Johannes Paananen, metsätyömies, s. 1.2.1892 Viitasaari, Keitelepohja 12, Niinimäki, k. 18.4.1948 Viitasaari.

  1. Anteeksi viivästynyt vastaus.
   Mainitsemasi henkilöt löytyvät kaikki sukukirjasta, mutta Anna Argillanderit ovat kirjassa omilla nimillään eli Argillandereina, kuten tuohon aikaan kaikki naiset olivat. Uusi sukunimilaki 1920-luvulla muutti tilanteen, tuolloin tuli sukunimen käyttö pakolliseksi ja naistenkin piti käyttää avionimiä.
   Kirjassa on yli 20 000 nimeä, joten kyllä siihen mahtuu aivan varmasti kaikki pohjoisen keski-Suomen sukunimet. Paanasia ja Kumpulaisia on kyllä paljon, kuten elävässä elämässäkin.

 2. Hei olen Kirkkoherra Israel Argillanderin s.n1630 Helsingissä vaimo 1 Kirstin ja 2 Brita jälkeläisiä..sain Jaakko Hirvoselta aikoinaan tiedon kun hain Lustigeita.Mummoni nimi oli Sigrid Lustig s.1901.hänen isänsä oliDavid Lustigs s.1857.hänen isä JohanLustig n,s.1822Sitten tulee Flyktman Riikonen ja Anna Elisabeth Argillander n.1706 mies Matti Flyktman n.1685.Laukaan Pääräätäli.Sukuni jatkuu Andersson nimellä.onko mahdollista liittyä sukuun…

  1. Aila vastasi sinulle suoraan sähköpostiin, kun olin ulkomailla enkä voinut sieltä käydä hyväksymässä viestiäsi näkyväksi.

   Hyvää kesää!
   Mervi

 3. Hei sukuseura, olen seurannut Argillanderien sukuseuran toimintaa, mm. Sukusidelehteä, isäni luona (Kaarlo Pentti Kananen s. 13.5.1920 k. 30.1.2018), joten haluaisin vihdoinkin liittyä ihan ite tähän arvokkaaseen sukuyhteisöön.
  Tarvitsisin siis liittymisohjeet, tilinumeron ym.
  Kiittäen,
  Marjatta Kananen

  1. Hei Marjatta,
   kiva kuulla, että kiinnostuit itsekin! Helpoimmin meidän kannalta tiedot välittyvät, jos täytät lomakkeen Jäsenille-linkin alla. Nyt onkin hyvä aika liittyä, sillä Sukukirja on juuri painossa, Sukuviestikin tulossa ja kesällä sukujuhla. Minulla on yksi Sukukirjan tilaus tiedostoissani, jota ei ole maksettu. Nimi on sama kuin sinulla, mutta onko se sinun tekemä tilaus?

  2. Marjatta,

   Jäsenilmoittautumisesi on tullut perille. Saat sukuseuralta postia lähiaikoina.

   Tervetuloa sukuseuraan!

 4. Moi. Lähestyn näin viestitse koska en oikein ole varma positioni sijoittumisesta Argillanderin sukuun.
  Ipanasta asti minulla on ollut tuntuma että olen irtaanutettu siitä perinteestä johon oikeasti tunnen kuulevani.
  Olen Osmo Arkivuon poika, Isäni on Reisjärveltä Köyhänperältä lähtöisin, ja näillä tiedoin oletan olevani varteenotettava jäsen Argillanederin jälkeläisissä. Toivoisinkin että voisitte korjata mahdollisesti virheelliset kuvitelmani siitä, että olisin Israelin jälkeläinen.

  1. Hei vaan Marko
   Asiassa ei ole mitään korjattavaa, olet korpraalin jälkeläinen 9. polvessa.
   Tässä esi-isiesi polku Israeliin:
   Osmo Arkivuo
   Matti Arkivuo e. Argillander ja Ida Salome Jokela
   Juho Argillander ja Emma Turpeinen
   Elias Vihtori Argillander ja Heta Paananen
   Eenok Argillander ja Aurora Sitkiä
   Israel Argillander ja Anna Myllynen
   Juhana Argillander ja Valpuri Paananen
   korpraali Israel Argillander ja Margareta Wesandra

 5. Äitini äiti oli omaasukua Argilander. Syntynyt Pihtiputaalla. Asui Haapajärvellä. Kuuluuko samaan sukuun?

  1. Kyllä äitisi äiti Iida Liuska o.s. Argillander kuuluu tähän keskisuomalaiseen sukuun.

 6. Äitini Salme o.sPuura on Helena Argillanderin jälkeläinen. Luulin että Monthanien kautta.

  1. Helena Argillander, joka avioitui Johan Storckoviuksen kanssa, oli sukuseuramme kantaisän korpraali Israel Argillanderin täti ja sukuseura on hänen jälkeläisilleen. Samoin sukuseuran sukututkimus keskittyy heihin. Helena Argillanderin jälkeläiset valitettavasti eivät kuulu tähän ”joukkoon”, mutta hienoa, että olet suvustasi kiinnostunut.

   Jos olet Facebookissa, niin siellä on ryhmä Simon Storckoviuksen jälkeläiset.

 7. Hei! Olisin kiinnostunut Amanda Stina Mattsdotter Toivakainen os. Argillanderin sukupuusta.

  1. Sukujuuret:
   Amanda s.23.08.1878 Pihtipudas Rekola
   Isä Daavid Mattsson Toivainen
   Äiti Fredrika Argillander

  2. Onko jompikumpi Amanda esivanhempiasi?
   Ottaisitko yhteyttä vaikkapa Facebookin kautta tai spostilla?

 8. Tutkin mm. äidinäitini Elviira Sirkan (s. Rautalampi, k. Jyväskylän mlk) esivanhempia. Genin kautta löysin tämän suvun. Genin mukaan olen… Korp. Israel Argillander is your first cousin 9 times removed… Mielenkiintoista! 🙂

  t. Ari Misukka

  1. Hei Ari,
   Aila näitä tuntee paremmin, muttei nyt ole kommentoimassa, kun on matkoilla. Hän varmasti vastaa sinulle kun on palannut.

 9. Tervehdys Lahdesta!

  Päädyin tänne teidän sivuille vaimoni esivanhempien, Uuraisten Flyktmannien kautta. Anna Liisahan on sukuseuran lähtöhenkilön Israelin sisar. Täältä pääsen vielä jonkin matkaa ajassa taaksepäin esivanhempia kirjaamaan.

  t. Hannu Toukola

 10. Hei!

  Oli kiva tutustua sivustoonne. Löysin Argillandereita omasta suvustanikin. Isoäitini isä oli Sorreja ja äitinsä Jämseneitä.
  Teidän yhteiseltä sukusivustoltanne löytyi monia tuttuja nimiä.

  Terveisin
  Ritva Jalava

  1. Ritva, mikäli olet korpraali Argillanderin jälkeläinen, ota ihmeessä yhteyttä minuun, niin saamme sinutkin kirjoihin ja kansiin.

 11. Löytyisikö tietoon tarkennusta? Luumäellä oli 1801-46 lukkarina ja koulumestarina Johan Argillander. Hän kuoli 1846. Hänen isänsä toimi paikallisena maanmittarina ja veli nimismiehenä. Sukutaulussani näkyy Jaakko Argillander 1807, vmo Anna Malm ja heidän tyttärensä Blondiina Argillander 1844/1845-1906 naimisissa Jaakko Zakarias Suursalmen (sukunimi lyhentyi Salmeksi) 1842-1919 kanssa. He ovat mammani eli isäni äidin äidin Anna Salmen vanhemmat.

  1. Oikein mukavaa, että olet suvustasi kiinnostunut. Nämä mainitsemasi Argillanderit eivät tosin kuulu korpraali Israel Argillanderin sukuun. Oletan, että ovat ns. savolaisia. Kauhanen-Skopa sukuseura voisi tietää heistä.

   Hauskaa syksyä!

 12. hei! 🙂 minun ukkini Reino Variksen äiti oli hilja Argillander, jonka isä oli Mathias Argillander ja äiti Anna Maria os. Kananen. tätä ihan samaa sukua eikö vain? 🙂

  1. Kuten jo tiedätkin, kuulut korpraali Argillanderin jälkeläisiin. Paljon kiitoksia päivityksistäsi sukukirjaa varten. Hieno homma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *