Get Adobe Flash player

Tervetuloa Keski-Suomen Argillandereiden sukuseuran sivuille!

Argillanderit

Korpraali Israel Israelinpoika Argillander (n. 1713-1779) on tämän sukuseuran lähtöhenkilö. Hän asui elämänsä loppuvuodet Pihtiputaalla ja siellä hänen jälkeläisensä perustivat sukuseuran yli 30 vuotta sitten.

Sivuilta löydät seuran perustietojen ja historian lisäksi paljon muutakin mielenkiintoista sisältöä. Osa on avointa kaikille. Mutta jäsenenä voit esimerkiksi tutustua Sukuside-lehden numeroihin, ladata käyttöösi sukuvaakunan ja logon sekä saada suvusta tietoja esivanhempien sukutauluista, joita lisätään koko ajan. Liity seuran jäseneksi Jäsenille-valinnan alta, niin näet nekin. Käy läpi myös vasemman reunan valikko. Huomaa Muuta mukavaa! 

Vieraskirja on avoin kaikille ajatustenvaihtoon ja kysymysten esittämiselle. Sukuseuralla on myös Facebookissa ryhmä Keski-Suomen Argillanderit ry.

 

Tapasimme Laukaassa 30.7.2017

Kuusaassa, Varjolan tilalla, meidät toivotti tervetulleiksi Marja Kallio, joka selitti meidän istuvan paikassa, joka aiemmin oli navetta. Tässä kuva kauniista pitopöydästä.

 Varjolan pitopoyta

Lisäksi kuulimme kyläpäällikkö Mikko Kuparia, joka kertoi, että koski saastui 60-luvulla niin pahasti että viimeiset syötäväksi kelpaavat lohet kalastettiin vuonna 1968. Syntyi puhtaaksi-liike ja vuonna 1993 päästiin jälleen kalastamaan eikä vesi enää haise ja kalastus on taas mahdollista.

Kuusankoski

Söimme maukkaan lounaan, jonka jälkeen siirryimme katsomaan Kanavateatterin esitystä "Taivaan tulet".

Mukavan esityksen jälkeen olikin sitten jälleen kotimatkan vuoro. Taas oli kiva päivä sukulaisten seurassa.