Get Adobe Flash player

Tervetuloa Keski-Suomen Argillandereiden sukuseuran sivuille!

Argillanderit

Korpraali Israel Israelinpoika Argillander (n. 1713-1779) on tämän sukuseuran lähtöhenkilö. Hän asui elämänsä loppuvuodet Pihtiputaalla ja siellä hänen jälkeläisensä perustivat sukuseuran yli 30 vuotta sitten.

Sivuilta löydät seuran perustietojen ja historian lisäksi paljon muutakin mielenkiintoista sisältöä. Osa on avointa kaikille. Mutta jäsenenä voit esimerkiksi tutustua Sukuside-lehden numeroihin, ladata käyttöösi sukuvaakunan ja logon sekä saada suvusta tietoja esivanhempien sukutauluista, joita lisätään koko ajan. Liity seuran jäseneksi Jäsenille-valinnan alta, niin näet nekin. Käy läpi myös vasemman reunan valikko. Huomaa Muuta mukavaa! 

Vieraskirja on avoin kaikille ajatustenvaihtoon ja kysymysten esittämiselle. Sukuseuralla on myös Facebookissa ryhmä Keski-Suomen Argillanderit ry.

 

Sukumme jäsen Paula Närhi tohtoriksi!

Paula Närhi väitteli 14.9.2012 teologian tohtoriksi! Väitöskirjan aihe on "Nainen, pappeus ja ristiriita? Haastattelututkimus papin sukupuoleen liittyvien näkemyserojen aiheuttamista ristiriidoista Suomen
evankelis-luterilaisessa kirkossa. Tutkimuksessa tarkastellaan, miten kiistely naispappeudesta syntyy ja ilmenee ja millaisia merkityksiä siihen liitetään.  Jäljempänä kuva, kun väitöstilaisuus on ohi.

Paula Nrhi kuva pieniu

Kuva: Johanna Lumijärvi

Paula on syntyisin Pihtiputaan Alvajärveltä Lapista ja toimii nykyisin Espoossa Olarin vs. seurakuntapastorina. Hän on kummankin vanhempansa puolelta Israel Argillanderin jälkeläinen. Hänen äitinsä on omaa sukuaan Arkimaa ja nämä  juuret menevät Viitasaaren Keitelepohjan Kaislaharjun Enok Argillanderin kautta Pihtiputaan Nurmelaan. Isän juuret menevät Löytänänmäkeen, josta Liisa Eliaksentytär Argillander (s. 1787) lähti Antti Närhin puolisoksi.

Väitöksen verkkoversioon voi tutustua osoitteessa: https://helda.helsinki.fi/handle/10138/36220#.UFM4hOqlAgA.facebook.

Hieno saavutus on varmasti vaatinut paljon työtä! Onnittelut Paulalle!