Get Adobe Flash player

Suvun historiaa

Korpraali Israel Argillanderin (1713-1779) ja jälkeläisten historiaan liittyvää:

Rummunlyöjän univormu Hämeen rykmentissä

Rummunlyöjän univormu Hämeen rykmentissä v. 1697

 Israel Argillanderista sotilasrullista löytynyt tieto kertoo, että 14-vuotias 3. rummunlyöjä sai pukineikseen sinisen takin, uudet keltaiset liivit ja housut sekä uuden hatun ja nahkakäsineet. Aseita hänelle ei annettu. Israelhan aloitti sotilasuransa v. 1727 Hämeen rykmentin Rautalammin komppaniassa kolmantena rummunlyöjänä, v. 1734 hän oli toinen rummunlyöjä ja 3.6.1736 hänet nimitettiin korpraaliksi. Siitä toimesta hän erosi 57-vuotiaana v. 1770. (Lähde: Toivo Arnberg, artikkeli Israelien lapsista).

Suurinpiirtein tältä hän on voinut vaatetukseltaan näyttää. Seuraava kuva on peräisin Ruotsin Valtionarkistosta.

Lue lisää...

Toivo Arnberg: Argillandereiden hautamuistomerkit Pihtiputaan hautausmaalla

hautamuistomerkit

Argillandereiden sukujuhlassa on ollut tapana laskea seppele Jaakko ja Israel Argillanderin haudalle. Monikaan ei tiedä, miten he liittyvät sukuun.

Suvun kantaisä oli korpraali Israel Argillander (1713-1779). Hänen nuorin poikansa oli Jaakko (1761-) ja tällä puolestaan oli kymmenen lasta, joihin mainitut Israel ja Jaakko kuuluivat. He olivat siis suvun kolmatta sukupolvea.

Lue lisää...

Toivo Arnberg: Israelien lapset - Kertomusta keskisuomalaisista Argillandereista

Huomio, lukekaa otsikko tarkoin. Tässä artikkelissa käsitellään usean eri Israelin lapsia!

Eerikki syntyi 1500-luvun lopulla, ja seuraavan vuosisadan alkupuolella hän perusti perheen. Oliko hän talollinen, porvari tai kenties pappi, ei tiedetä. On arveltu, että hän olisi ollut helsinkiläinen [2], mutta siitä ei ole varmuutta. Joka tapauksessa hän oli varakas ja edistys­mielinen, koska koulutti papin pojastaan, joka tunnettiin nimellä Israel Erici Argillander.

Lue lisää...

Korpraali Israel Argillanderin jälkipolvia - kaavio

Kaavio korpraali (alkuaan rummunlyöjä) Israel Argillanderin jälkipolvista. Jos jälkipolvien nimen perässä lukee jatkuu, niin sukuhaaraa on tutkittu ja niitä sukutauluja tulee jäsenten näkyville Jäsenille-valinnan alle Sukutauluihin. Klikkaa Lue lisää, niin näet kaaviokuvan.

Lue lisää...